Napló

Mindennapjaink történési, legfőképp a babásodásról. 2007 januárjától várjuk a csodát. A meddőségi kezelések sikertelenségei után a természetes gyógymódokkal próbálkoztunk. Úgy gondoljuk, a kettő együtt hozhat eredményt.

Lilypie First Birthday tickers

Utolsó kommentek

  • Bee001: Én rájöttem..., ha kimásolod, el lehet olvasni :-))) (2011.06.24. 10:46) Ami hasznos 2
  • Nyonyeszka: @csjudit: Szia Judit! Próbálkozom, de nem lett az igazi Talán így azért már el lehet olvasni. (2011.06.23. 09:06) Ami hasznos 2
  • csjudit: Bár még sosem kommenteltem, de elég régóta olvaslak. 38hetes kismam vagyok és nagyon hasznosnak tl... (2011.06.23. 08:04) Ami hasznos 2
  • Sinsemillia: Hú, hát ez szép eredmény! Gratulálok!! :) (2011.06.07. 13:59) Ugrabugra
  • Nyonyeszka: @Sinsemillia: Szia! Igen, 1:6662 volt. Az én koromban a lehető legjobb érték. :-) (2011.05.28. 22:52) Ugrabugra
  • Utolsó 20

Címkék

10dik hét (7) 10dik heti ultrahang (1) 11dik hét (2) 12dik hét (3) 12dik heti ultrahang (1) 13dik hét (4) 13dik heti ultrahang (1) 14dik hét (1) 15dik hét (2) 16dik hét (5) 17dik hét (3) 18dik hét (2) 19dik hét (2) 20dik hét (3) 21dik hét (1) 21 napi hormon (2) 22dik het (3) 23dik hét (1) 24dik hét (1) 25dik hét (3) 25dik heti ultrahang (1) 26dik hét (1) 27dik hét (1) 28dik hét (2) 29dik hét (2) 29dik hét ultrahang (1) 30dik hét (2) 31dik hét (1) 32dik hét (2) 33dik hét (1) 34dik hét (1) 35dik hét (1) 36dik hét (2) 37dik hét (3) 38dik hét (3) 39dik hét (1) 3 napi hormon (1) 4dik hét (4) 5dik hét (5) 5dik hét ultrahang (1) 6dik hét (6) 6dik hét ultrahang (2) 7dik hét (3) 8dik hét (6) 8dik hét ultrahang (1) 9dik hét (5) afp (2) ágynyugalom várandósság alatt (4) alhasi szurkálás várandósság alatt (1) amniocentézis (2) áramlás (1) babakocsi (3) babamozi (1) babaruha (4) babaszoba (3) babaváró (1) babaváró lista (2) baba mozgas (2) baba mozgása (1) bejelentés (1) belgyógyászati vizsgálat (1) bevérzés (3) biorezonanciás allergia vizsgálat és állapotfelmérés (1) bölcsőhalál megelőző előadás (1) ciklushossz (1) ciris (1) colonix (1) crinone (5) crl (1) csecsemő újraélesztés (1) ctg (1) cukorterheléses vizsgálat (1) dalszöveg (1) down szures (2) ekg (1) életképek (29) érzések (1) euthyrox (4) felülvizsgálat (1) flowmetria (1) fsh (3) genetikai ultrahang (2) gömbölyödés (2) gondolatok (8) györgy tea (3) hányás (1) hasmenés várandósság alatt (1) hcg (3) hematóma (3) hormonok (1) hüvelygoma (1) ideginger terápia (28) keményedés (1) kérdések válaszok (2) kert 2010 03 (1) kismama kiskönyv (1) kismama melltartó (1) klinikák (1) köldökzsinór (1) kombinalt teszt (2) korionboholy vizsgálat (1) kötelező nőgyógyászati vizsgálatok (1) középidős fájdalom (1) kultúra (7) labor (1) lélek melengető (4) lh (3) magne b6 (2) magzatvíz (1) málnalevél tea (1) mama masszázskrém (1) mama masszázsolaj (1) megjön érzés várandósság alatt (11) méhlepény (2) mom (1) mozgások (1) mozi (1) munkahely (1) nst (5) ösztrogén (1) pajzsmirigy terhesség (2) petezsák (3) pgd (1) pimafucin hüvelykúp (1) pocakfotó (19) pozitív terhessési teszt (7) progeszteron (4) prolaktin (5) pszichológus (1) pulzálás (1) rutascorbin (2) sav (1) streptococcus (1) stressz (1) szervezet ph (1) szikhólyag (3) szívhang hallgató (2) szívműködés (1) szonográfus (1) szülés (1) szülésre készítő meditáció (1) szülész nőgyógyász (1) szülés beindulása (1) terheléses cukor (1) terhesgondozás (15) terhességi keményedés (1) tsh (4) utrogestan (1) vákum (1) várandóssági tünetek (57) vargha meddőség tv műsor (1) vargha módszer (28) védőnő (6) vers (5) vérvétel (2) vitaminok várandósság alatt (2) yamato (1) zene (2) Címkefelhő

Indián nyár

2009.09.26. 20:40 - Nyonyeszka

Csodaszép napsütéses szeptemberünk van, olyan igazi színes, fényes indián nyár. Lehet, hogy emiatt, de a legutóbbi poszt óta - ami már majd' három hete keletkezett - általában jól érzem magam. A napok gyorsan telnek, a feladatok sokasodnak, és bizony nem is mindig van kedvem elvégezni őket. A nagy rohanásban néha-néha eszembe jut, hogy még mindig nincs babánk....sem a pocakban, sem itt mellettünk testközelben. Olyankor elérzékenyülök, és már-már kibucskázna egy-egy cseppecske a szememből, de aztán elhessegetem magamól a gondolatot, és a sok elmaradt, lavinagolyóként növekvő feladathalom hamar visszazökkent a való boldogságomba.

Mert hát jó nekem. Sokan vesznek körül, akik szeretnek, őszintén. Szép otthonunk van, jó humorérzékünk, ami a legjobb barát a bajban. Az egész egyik és másik fele vagyunk Attival. A munkám kihívásokkal és lehetőségekkel tömve. Határ a csillagos ég. Már 4 km-t lefutok egyszuszra, ami az egyik legnagyobb boldogság. Beleférek a másfél évvel ezelőtt hordott ruháimba, és lassan a 6 évvel ezelőttiekbe is. A spájzban ott figyelnek a polcon a saját készítésű vegyesvágottak, meg káposztával töltött paprikák. Na, nem a nagyi mértékű nagyüzemi mennyiségben, hanem csak kicsiben. Amolyan maradák felhasználás céljából születtek, "ne dobjuk már ki ezeket a zöldségeket" jelszóval. Egy szó, mint száz: sok-sok minden ad okot a boldog életre. Mégis, a legnagyobb dolog még mindig hiányzik. Hány kicsi öröm ér fel vajon ezzel az eggyel? Mivel lehet kiválatni? Egyre inkább azt hiszem, semmivel.

Múlt vasárnap szilvásváradi kirándulást terveztünk. Valahogy nagyon nyűgösen és hisztisen indult a nap, és ezúttal nem voltam ebben a házban ezzel egyedül. Az én kiegyensúlyozott, erős és bátor férjemből bizony kibukott, hogy mennyire hiányzik neki az a kis csöppség, aki a miénk. És, hogy bizony ő is nagyon fél a továbbiaktól. Olyan bizonytalan most minden. Vajon lesz még spontán babánk? Ha lesz, akkor velünk marad? Ki tudja ezt megmondani? Attól tartok senki. Marad nekünk Remény, aki most épp nem a barátunk, meg Félelem. Az idők során szépen lassan beköltöztek a mi kis együttesünk életébe, és bizony nem úgy tűnik, mintha távozni akarnának egyhamar. Na de minden jó, ha a vége jó, és azért a nap nem sírással múlt el. Szép napos és meleg idő volt, és mi úgy döntöttük, hogy lelépünk az albérlők elől.

Kocsiba be, cél Szilvásvárad. Szalajka völgy, a pisztrángos tó, Szikla forrás, erdei múzeum, Fátyol vízesés, a tisztás, Szalajka forrás és az Istállóskői barlang. Mi csak mini Plitvicének hívjuk. A mi magyar Plitvicénk. Jó 3,5-4 km-es túrát tettünk az ősember barlangig, majd úgy döntöttünk visszafelé is gyalogosan tesszük meg az utat. Nagyon jól esett a nagy kirándulás után az estebéd lent a Szalajka völgyi úton. Furcsa, hogy mennyire nincsenek itt elszállva az árakkal. Még olcsónak is mondanám az amúgy nagyon ízletes ételet. A természet szépsége, az őszi nyár, a sok vidám ember körülöttünk, a jó étel meg az ilyen túrák során előbukkanó emlékek vagy épp a regiúj történetek, friss levegő, a megtett km-ek. Csupa-csupa vidámság. És ekkor már ismét másképp láttuk a világot, mint reggel, amikor még olyan erőltetett kedvvel és lelkesedéssel indultunk utunkra.

Aaztán hétfőn már vártuk a keddet, amikor amolyan kontrol vizsgálatra mentem V. dokihoz. Tudtam, hogy ciklus közepetáján leszek akkor (tán picit a várható ovuláció után), így titokban reméltünk egy meglapuló tüszőt. És volt is. Az utrahang egyértelműen mutatta, meg a 10 mm méhnyálkát is. Tévedés nem lehetett. Kaptam hát tüszőrepesztő szurit, hogy biztosabbra tudjunk menni és a következő napokban tettük a dolgunkat szorgolmasan. :-) Az injekció beadás valami nosztalgikus hangulatot keltett, olyan jó érzés volt. Utána a 36. órától úgy egy napig pontosan azt éreztem, amit a leszívások vagy inszemek napján korábban. Mintha a petefészkeim ki akarnának szakadni a hasfalamon keresztül. Az LH teszt olyan pozitív volt, hogy ennél erősebb csíkot már csak odarajzolással lehett volna produkálni. A dolog működött, most meg várunk, de igazából nem izgulunk. Azt hiszem, egyikünk sem hiszi, hogy ez egy sikeres akció volt. Valamiért nem, és ez olyan természetes. Még csak szomorúsággal sem tölt el minket.

V-vel megbeszéltük azt is, hogy merrefelé menjünk tovább. Az első lombiknál 26 sejtem volt. Ebből 9-et ICSI-ztek, 9-et összeeresztettek. Inkább az ICSI-sek kezdtek osztódni, de nagyon vacakul, és a kb 10 megtermékenyült sejtből egy sem maradt fagyiba. Az endo műtét utáni lombiknál már csak 10 sejtem lett, és szépek (mondjuk a stimuban is kevesebb Puregon  volt). Szinte mind megtermékenyült, el is kezdtek szépen osztódni, de mire a beültetésre került a sor, már kezdtek szétcsúszni. Fagyi ismét nem lett. Azért az furcsa, hogy ilyen sok sejtből egyszer sem maradt fagyi baba. Aztán ez a spontán vetélés pár hete....V. szerint emögött genetikai okok is állhatnak, és ő ebbe az irányba menne tovább a vizsgálódással.

Az első verzió, ami a mi kedvencünk: ahogy múlik az idő felettünk, egyre több lesz a beteg sejtünk. Egyszerűen véletlenek sorozata volt, hogy mindig a beteg babákat kaptam vissza, és a spontán terhességnél is, épp egy hibás sejtembe talált be Atti katonája. Lehet, most jön el az ideje annak, hogy szép és ép lánykákat küldjek a csatamezőre elcsábítani apa hadseregéből az egyik daliát.

Rosszabb eset, ha pl. trombózis hajlam miatt - ezt genetikai vizsgálódással lehet kideríteni - a vérellátásom nem megfelelő és egyenletes (remélem jól értelmeztem), és ez okozza a vetéléseket. Ha ez szurikkal vagy gyógyszerekkel kezelhető, hát legyen, kibírom.

Amit a legkevésbbé szeretnénk, és nem is hisszük, hogy ez lenne a gond, az az XX és/vagy XY kromoszóma hibája. Ha mégis azon kevesek közé tartozunk, akiknek ezzel kell szembesülniük, akkor külföldre kell mennünk lombikozni, vagy egy itthoni lombik után külföldre kell küldeni a megtermékenyített sejteket beültetés előtti génvizsgálatra. Ezzel kiderül, vannak-e egészséges babák, és ha vannak, akkor őket ültetik vissza. Magyarországon még nincs ilyen vizsgálat....

Elhatároztuk, hogy elvégeztetjük a trombózis hajlam vizsgálatot és a kariotipizálást mindkettőnknél. Jövő héten elmegyünk vérvételre, és 2-3 hét múlva már tudni is fogjuk, hogy, milyen csodás génállománnyal rendelkezünk. :-)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nyonyeszkak.blog.hu/api/trackback/id/tr451409367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása