Napló

Mindennapjaink történési, legfőképp a babásodásról. 2007 januárjától várjuk a csodát. A meddőségi kezelések sikertelenségei után a természetes gyógymódokkal próbálkoztunk. Úgy gondoljuk, a kettő együtt hozhat eredményt.

Lilypie First Birthday tickers

Utolsó kommentek

  • Bee001: Én rájöttem..., ha kimásolod, el lehet olvasni :-))) (2011.06.24. 10:46) Ami hasznos 2
  • Nyonyeszka: @csjudit: Szia Judit! Próbálkozom, de nem lett az igazi Talán így azért már el lehet olvasni. (2011.06.23. 09:06) Ami hasznos 2
  • csjudit: Bár még sosem kommenteltem, de elég régóta olvaslak. 38hetes kismam vagyok és nagyon hasznosnak tl... (2011.06.23. 08:04) Ami hasznos 2
  • Sinsemillia: Hú, hát ez szép eredmény! Gratulálok!! :) (2011.06.07. 13:59) Ugrabugra
  • Nyonyeszka: @Sinsemillia: Szia! Igen, 1:6662 volt. Az én koromban a lehető legjobb érték. :-) (2011.05.28. 22:52) Ugrabugra
  • Utolsó 20

Címkék

10dik hét (7) 10dik heti ultrahang (1) 11dik hét (2) 12dik hét (3) 12dik heti ultrahang (1) 13dik hét (4) 13dik heti ultrahang (1) 14dik hét (1) 15dik hét (2) 16dik hét (5) 17dik hét (3) 18dik hét (2) 19dik hét (2) 20dik hét (3) 21dik hét (1) 21 napi hormon (2) 22dik het (3) 23dik hét (1) 24dik hét (1) 25dik hét (3) 25dik heti ultrahang (1) 26dik hét (1) 27dik hét (1) 28dik hét (2) 29dik hét (2) 29dik hét ultrahang (1) 30dik hét (2) 31dik hét (1) 32dik hét (2) 33dik hét (1) 34dik hét (1) 35dik hét (1) 36dik hét (2) 37dik hét (3) 38dik hét (3) 39dik hét (1) 3 napi hormon (1) 4dik hét (4) 5dik hét (5) 5dik hét ultrahang (1) 6dik hét (6) 6dik hét ultrahang (2) 7dik hét (3) 8dik hét (6) 8dik hét ultrahang (1) 9dik hét (5) afp (2) ágynyugalom várandósság alatt (4) alhasi szurkálás várandósság alatt (1) amniocentézis (2) áramlás (1) babakocsi (3) babamozi (1) babaruha (4) babaszoba (3) babaváró (1) babaváró lista (2) baba mozgas (2) baba mozgása (1) bejelentés (1) belgyógyászati vizsgálat (1) bevérzés (3) biorezonanciás allergia vizsgálat és állapotfelmérés (1) bölcsőhalál megelőző előadás (1) ciklushossz (1) ciris (1) colonix (1) crinone (5) crl (1) csecsemő újraélesztés (1) ctg (1) cukorterheléses vizsgálat (1) dalszöveg (1) down szures (2) ekg (1) életképek (29) érzések (1) euthyrox (4) felülvizsgálat (1) flowmetria (1) fsh (3) genetikai ultrahang (2) gömbölyödés (2) gondolatok (8) györgy tea (3) hányás (1) hasmenés várandósság alatt (1) hcg (3) hematóma (3) hormonok (1) hüvelygoma (1) ideginger terápia (28) keményedés (1) kérdések válaszok (2) kert 2010 03 (1) kismama kiskönyv (1) kismama melltartó (1) klinikák (1) köldökzsinór (1) kombinalt teszt (2) korionboholy vizsgálat (1) kötelező nőgyógyászati vizsgálatok (1) középidős fájdalom (1) kultúra (7) labor (1) lélek melengető (4) lh (3) magne b6 (2) magzatvíz (1) málnalevél tea (1) mama masszázskrém (1) mama masszázsolaj (1) megjön érzés várandósság alatt (11) méhlepény (2) mom (1) mozgások (1) mozi (1) munkahely (1) nst (5) ösztrogén (1) pajzsmirigy terhesség (2) petezsák (3) pgd (1) pimafucin hüvelykúp (1) pocakfotó (19) pozitív terhessési teszt (7) progeszteron (4) prolaktin (5) pszichológus (1) pulzálás (1) rutascorbin (2) sav (1) streptococcus (1) stressz (1) szervezet ph (1) szikhólyag (3) szívhang hallgató (2) szívműködés (1) szonográfus (1) szülés (1) szülésre készítő meditáció (1) szülész nőgyógyász (1) szülés beindulása (1) terheléses cukor (1) terhesgondozás (15) terhességi keményedés (1) tsh (4) utrogestan (1) vákum (1) várandóssági tünetek (57) vargha meddőség tv műsor (1) vargha módszer (28) védőnő (6) vers (5) vérvétel (2) vitaminok várandósság alatt (2) yamato (1) zene (2) Címkefelhő

18. heti genetikai ultrahang és egyeb aktuálitások

2010.11.09. 17:03 - Nyonyeszka

Címkék: mom afp terhesgondozás amniocentézis pajzsmirigy terhesség genetikai ultrahang 18dik hét

Tegnap meglátogattuk a dokit. Igazi komoly várandósnak éreztem magam, mert míg a legutóbbi - egyben első - látogatás alkalmával csak néztem, ahogy a kismamákat vizeltmintát adni zavarja az asszisztens, most nekem is kellett produkálnom valamit. Fehérjét és cukrot néznek ilyenkor a mintában. Egyik sem jó, ha jelen van a vizeletben. Azért, ha már ilyen szépen előléptem a terhességben, hogy már nem csak a védőnőnél, hanem a dokinál is kell mintát adnom, legközelebb inkább viszem magammal.

Az assziszens megmérte a vérnyomásomat - jól lecsökkent: 110/60 volt és 120/80-ról indultam-, majd lemázsált. 68,5 kg. Hááát. Ez egy hónap alatt majdnem 2,5 kiló. Az összes eddigi gyarapodásom (6 kg) majd' fele....

A vizsgálat során kiderült a méhszájam rendben, gomba eltűnt, a terhesség szépen növekszik (ezt külső méh tapizás közben említette a doki). Talán úgy értette, a méhem szépen növekszik. Azt hiszem, ilyen korban, a szeméremcsont s a köldök közötti területet tölti ki. A 18. heti genetikai uhu során mért adatok szerint a baba 18.3 méretűnek felelt meg, láss csudát, pont annyik voltunk tegnap. Gyerek apja lánya lesz, ami a pontosságot és precizitást illeti. Khmm, khhm, jaaj nekem! De inkább jaj nekem, csak te így fejlődj tovább kicsi lány!

Aztán nem furcsa, hogy a múlt hét csütörtöki babamozin is ilyen korúnak mondták a lyányt a mért adatok alapján? És, hogy mostanra kisebb lett a combcsontja 1-2 mm-rel, meg mindene? Na, nem para, dehogy, csak ez is azt bizonyítja, hogy ahány vizsgáló, annyiféle mérés. A doki nem mondta biztosra, hogy lány. Megjegyezte, hogy pozitív tartalom nem látszik (gondolom ez a fiú tag lenne), és, hogy lánynak látja, de pontosabbat majd következő alkalommal mond. Minden a legnagyobb rendben. Szive szépen taglódik négy részre, aztán mesélte még a többit is, de olyan halkan, hogy kukkot sem hallottam, és nem akartam folyton kérdezgetni. Végülis, pár napja a szonográfus tisztán értehetően körbekalauzolt minket az összes alakatrészen. Beleértve veséket, beleket, gyomrot, szivecskét, csontokat, mindent. Ugye milyen hihetetlen, hogy még a vesék is látszódnak, meg a szív négy ürege?

Az AFP (illetve az ebből számolt MoM) értékem nem egyszerűen jó, hanem tökéletes. Ez az érték a genetikai uhuval együtt az esetleges elváltozásokra utalhat, de hallottam én már pocsék AFP érték mellett tökéletes babáról. Sőt, sok ilyet hallottam. Ez a vizsgálat is megerősített minket abban, hogy amniora nincs szükség. A doktor szerint sem, de ha szeretnénk, lehetőség van rá. A korom indokolná egyedül, az is épphogycsak, így nem megyünk.

Toxoplasma, cytomegalovírus rendben. Hepatitis eredmény még készül, bár igen meglepődnék, ha pozitív lenne, mivel az elmúlt két évben a lombikok miatt legalább háromszor nézték nálam is, férjnél is. És ha pozitív is lenne, nem a férjemnek esnék, feltételezve, hogy hűtlen volt a drága, hanem a vérvértelt végző kórháznak.

Sohasem felejtem el, amikor Hugi pozitív eredményt kapott. Én meg aznap tudtam meg, hogy az első inszeminációnk nem sikerült. Nem tudtam, melyik hírt ne higgyem el jobban. Nem tudtunk semmit a betegségről, és arról sem, hogy a babát mennyire veszélyezteti ez. Megkaphatja-e pl? Mint kiderült, az anyaméhben nem. A szüléskor kell nagyon körültekintőnek lenni, és azt hiszem, azonnal oltani, amikor megszületik a kicsi. Az utánaolvasás csak még jobban megrémisztett, persze igyekeztem Hugi felé úgy kommunikálni, hogy, ha vigyáz magára, nem lesz semmi baj, és a babával is minden rendben lesz. Közben meg nem tudtam, hogy mikor mondja majd fel a szolgálatot a mája, mennyire lehet jól kezelni a betegséget? Az üzemorvosunkkal beszélgettem erről, és ő javasolt egy specialistát a SOTE-n.

A doktornővel való találkozás és beszélgetés valamennyire megnyugtatta Hugit, és itt is végeztek vérvételt ellenőrzés és további faktorok megismerse céljából.

Ahogy nem felejtem azt a napot, amikor megtudtuk a rossz hírt, úgy azt sem, amikor egy szép napon bemerészkedtem az autóm volánja mögé, elmentünk vásárolni, és épp a kocsiban ültünk a bolt parkolójában. Hugi telefonja megszólalt. A SOTE-ról hívták, és közölték, nincs hepatitise, semmilyen. A kórházban jól ekutyultak valamit az első vizsgálatnál. Hát mit lehet erre mondani? Az öröm nagyobb volt a haragnál. Egymás nyakába borulva zokogtunk, és miután sikerült megnyugodnunk, hívtunk mindenkit, hogy vége a hetekig tartó rémálomnak. Basszus, még most is sírok, ha rágondolok...

Némi picsogás után újra itt. Hogy miért is ítam ezt most le? Azért hogy példaként álljon itt azok számára, akiknek szintén elkeverik az eredményeiket, mert ez az eset a szűk ismeretségi körömben mással is megtörtént már.

No, vissza az eredeti történethez. Honnan is kanyarodtam a tesó-hepa sztori felé? Ja igen, vizsgálati eredmények. Wasserman is elkészült, bár azt mostanában máshogy hívják, pontosan Treponema pallidum latex aggl. a neve a papíromon, és valami olyasmit mondott a doki amikor rákérdeztem, hogy mi is ez pontosan, hogy szifilisz és talán még valami...Na ez is rendben.

A pajzsmirigyről sajnos már nem nyiltakozhatok ilyen pozitívan. A legutóbbi vizsgálat óta (amikor a T3 pajzsmirigy hormonom a felső határérték felett volt kicsivel, és a T4 is a felső tartomány felé tartott inkább) a készleteim erősen megcsappantak. Közel vannak az alsó határértékhez, ennek megfelelően a TSH-m meg a felső érték fölé került valamennyivel. Újra kell szednem az Euthyrox-ot, ezúttal csak 25 mg-ot naponta. Ha belegondolok, hogy legutóbb is milyen carul voltam tőle, most örülök még annak a pár napnak, amikor nem lesz folyton hányingerem, aztán majd szenvedek újra. Áprilisban 8-án legkésőbb elmúlik, ugyanis még mindig április 7-8 a mi napunk. :-) Csak a babánk fejlődjön szépen, és ha kell  még neki ilyen hormon, rajtam ne múljon. Hat hét múlva kontrol. Azon gondolkoztam, hogy a vizsgálat 2 hete, azaz 16 hetesen volt. Eddig a korig a babák elveszik a mamák pajzsmirigy hormonjait, utána már ők is elkezdik termelni. Talán azért lett ilyen alacsony az érték, mert Lilla elszipkázta, ami neki kellett a jó fejlődéshez. Hogy miért fontos ez a hormon? Leginkább az idegrendszeri fejlődéshez. Szóval inkább tőlem vegye el, de Ő egészséges legyen!

Következő vizsgálatok és események:

- 1 hét múlva védőnő látogatás (igazából már tegnap itt lett volna az ideje, de felesleges lett volna, mert az újabb vizsgálati eredmények csak most derültek ki, és így legalább lesz mit bejegyeznie a védőnőnek a kiskönyvembe, meg a saját nyilvántartásukba)

- 4 hét múlva nődoki látogatás

- 6 hét múlva pajzsmirigy kontrol

A bejegyzés trackback címe:

https://nyonyeszkak.blog.hu/api/trackback/id/tr752436428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása